Dit jaar telt de Belgische autosport nog één jong talent in de internationale eenzitterij. De nu 18-jarige Amaury Cordeel start met het Spaanse Campos Racing in het FIA Formula 3 Championship, een kampioenschap dat al zijn races in het kader van de F1-weekends afwerkt. Dit weekend was het grote debuut van de Temsenaar in de FIA Formula 3. De resultaten geven aan dat de basis er is, maar tevens dat er nog veel marge tot progressie is, op alle vlakken.

In Barcelona stonden meteen drie races op het menu, een stramien dat vast ligt voor de rest van dit seizoen 2021, dat nu goed en wel onderweg is. De zuivere resultaten voor Amaury Cordeel waren een 26ste, een 16de en een 25ste plaats, waarin Cordeel slechts een keer één van zijn teamgenoten bij Campos Racing voor zich diende te dulden. “Die zuivere resultaten zijn uiteraard een indicator, maar je moet zoals steeds in de autosport, afstand nemen van die resultaten en het bredere plaatje bekijken”, doet Amaury Cordeel het verhaal van het weekend. “Dat begint met je eigen teamgenoten, want zij zijn uiteraard de beste graadmeter voor de resultaten in een eenzittercompetitie en zeker omdat we alle drie niet meteen over heel veel ervaring in de F3 beschikken.”

Snelheid is er

“Op dat vlak ben ik tevreden, want tweemaal kwam ik als eerste van ons team over de meet en dat is zeker bemoedigend. Ik weet nu ook dat ik de snelheid heb om mee te strijden en in de tweede race was ik met mijn zestiende plek, exact in het helft van het pak zeker tevreden”, gaat Cordeel voort. “Veel van de jongens voor me hebben er al een seizoen opzitten en dat scheelt heel wat. Anderzijds moet ik nog heel wat ervaring opdoen, niet alleen op circuit, maar in de samenwerking met het team, het werken met data enzovoort. Dat leerproces, daar ben ik me van bewust en dat heb ik ook duidelijk in de aanloop naar het seizoen gezegd. Ik denk dat we ook nog heel wat werk met de afstelling van de wagen hebben.”

“Dit weekend hadden we het niet makkelijk met de voortrein en ook onze topsnelheid kan nog beter”, meent Cordeel. “Deze week wordt er opnieuw getest in Spanje en dus vooral ook hard gewerkt om die zaken aan te pakken en beter voorbereid aan de start van de volgende wedstrijden te staan.”

Die volgende wedstrijden vinden plaats op 26 en 27 juni in het zuiden van Frankrijk op de omloop van Paul Ricard.

Bron: HLN